fbpx

mindfulness_logo

MINDFULNESS TRÉNINGEK

“A jelen pillanata az egyetlen, amelyben változni és változtatni,
gyógyulni, szeretni, fejlődni lehet.”

/Jon Kabat-Zinn/

Miért érezzük folyton azt, hogy rohan az idő? Miért van az, hogy bármennyire is akarunk és tervezünk, nem jut idő a fontos dolgokra? Miért élünk állandóan a múltban vagy a jövőben, ahelyett, hogy élveznénk a jelenünket? Hogyan lehet az állandó agyalást leállítani és megélni a pillanatot? Vajon a boldogság miért mindig a jövőben vár ránk? A mindfulness tréningeken és csoportokban a tudatos jelenlétet és önismeretet fejlesztő gyakorlatokon keresztül tanuljuk meg, hogyan vegyük sikeresen a nagyvárosi, túlhajszolt életmódunk által felvetett kihívásokat.

Mi a mindfulness?

A mindfulness tudatos vagy éber jelenlétet jelent, amikor a figyelmünket célzottan a jelen pillanatra és annak történéseire irányítjuk. Ebben az állapotban nem akarunk más tudatállapotot, vagy különleges élményt elérni, csak a dolgokat vizsgáljuk anélkül, hogy azok elsodornának bennünket. Csak figyeljük őket, ahogyan keletkeznek, kibontakoznak, majd eltűnnek – ugyanúgy, ahogyan gyerekként néztük a felhőket az égen, vagy ahogy az utcán sétálva hallgatjuk a közeledő autó hangját. Ez a figyelem előítéletektől mentes: olyannak fogadjuk el a történéseket, amilyenek, és nem olyanná akarjuk őket tenni, hogy az elképzeléseinknek megfeleljenek.

A mindfulness a modernkori ember megoldása lehet a rohanó világ adta kihívásokra. Segíthet a stresszkezelésben, a koncentrációs és elmélyülési képesség növelésében, az állandó és kontrollálhatatlan változáskora való felkészülésben, az elégedettség és hála kifejlesztésében. Gyakorlásával nagyobb tudatosságra, mélyebb önismeretre, és kiegyensúlyozott mindennapokra tehetünk szert.

plant2

Tréningek

A mindfulness tréningek lényege, hogy közelebb kerüljünk a legbelső természetünkhöz, amit az agyunk által kreált gondolatok és érzelmek sokszor nem engednek megtörténni. Önsimeretet és tudatos választást, a szokásaink és beidegződéseink újraértelmezését jelenti. Olyan gyakorlatot, ami a mai ember kiegyensúlyozottságához alapvetően szükséges.

A tréningek segítenek a koncentrációs képesség és jelenlétélmény növelésében, és a következő tulajdonságok kifejlesztésében:

  • ítélkezésmentesség
  • türelem
  • friss nézőpont
  • bizalom
  • küszködésmentesség
  • elengedés
  • hála
  • nagylelkűség, kedvesség

plant

Visszajelzések

“A tanfolyam rávilágított egy szemléletre, amelynek tudatosítása hozzájárul életünk pici csodáinak észleléséhez, megéléséhez.”

István

“A tréning segít megállni, és megtanít figyelni önmagadra és a világra. :)”

Dóri

“Ez a tréning, Nelli és a csoport segített abban, hogy az életemben a mindfulness elméletből gyakorlattá váljon.”

István

“Segít másképp látni a mindennapjaidat,segít a mindennapi tevékenységek átértékelésében, 2 óra biztos stresszoldás.”

Éva

“Bár nem egy tíz napos elvonulás, a mindennapi életben használható és hatásos módszer.”

Kata

A mindfulness tanfolyamon tanultakkal hihetetlen életminőségbeli javulást tudtam elérni:) Szinte hihetetlen, de megtanultam elkerülni a kezdődő pánikrohamokat, olyannyira, hogy már a kezdeményei is teljesen elmúltak. Szóval elmondhatő, hogy megszűntem pánikbeteg lenni. Köszönöm, nekem már nagyon sokat segítettél!

Piri

“A tréning segített a mindennapi helyzetek könnyebb megoldásában, a tudatosságban és az önismeretben.”

Ági

“Köszönöm, hogy megmutattad, hogy képes vagyok meditálni, és köszönöm a vele járó tapasztalatot és nyugalmat.”

Cinti

“Fél éve nem dohányzom. A tanfolyamon elsajáított gyakorlatok révén úgy érzem, hogy egy intenzív stresszhelyzetben képes lennék megállni, hogy rágyújtsak.”

Dani

A tréningen tanultak végig velem voltak a mindennapokban. Sok segítséget nyújtott 1-2 módszer a rohanó hétköznapok nehézségei során.

Zsófi

“Azt mondják, hogy ismerd meg önmagadat és megismered a világot. Nekem a tréning sokat segített abban, hogy rájöjjek, hogy úgy figyeljek magamra, hogy abból valóban megismerés legyen, és ne csak az unalomig ismert körkörös gondolatokkal találkozzak.”

Réka

Az utóbbi időben sokkal könnyebben el tudom fogadni, ha épp nem megy valami annyira és ennek nagyon örülök. Sikerült teljesen elhagynom az önjutalmazással/vígasztalással járó cukros, egészségtelen ételeket, valamint határozottan jobban alszom az utóbbi időben. Teljesen megszűnt a gyomorégésem és a kajakómám, amit nemrég vettem csak észre és fel sem tűnt, hogy milyen szomorú velejárói voltak az életemnek… Határozott minőségi javulás történt az egészségemet illetően.

Anna

A tréningalkalmak olyanok voltak, mint a nyugalom szigetei a hétköznapokban. A tempójuk és Nelli hangja már magában elég volt, hogy tényleg úgy érezzem, nem kell rohannom sehova. Köszönöm!

Móni

Megnyugtat a tudat, hogy szabad, tudatosan cselekvő ember lehetek, akit nem téveszthet meg a saját elméje sem. Csak gyakorlás kérdése…

Dani

plant2

Aki a mindfulness tréningeket vezeti: Krajcsó Nelli

krajcso_nelli_02Krajcsó Nelli, mindfulness meditációs tréner és a Slow Budapest alapító-vezetője. Csapata vezetőjeként 2012 óta népszerűsíti a lassú életvitelt, a slow hatására életmódot és pályát változtatott. Rendszeresen meditál és jógázik, a mindfulness gyakorlását a lassítás alapvető pillérének tartja. Folyamatosan tart előadásokat, egyike azon keveseknek, akik háromszor is beszélhettek itthon a TED színpadán. 2015-ben felkerült a La Femme 50 tehetséges magyar fiatal listájára, Budapesten biciklivel közlekedik, ő az első magyar anti-határidőnapló megalkotója, írásait a Slow Blogon lehet olvasni.

hirlevel_icon

Iratkozz fel hírlevelünkre!

És mi elküldünk neked egy hosszabb, slow filozófiai szakmai összefoglalót “A lassúság művészete” címmel.

Elolvastam és elfogadom az adatkezelési nyilatkozatot

Kövess minket egyéb csatornáinkon is!

facebook_circle_color-80instagram-512-2app-pinterest-icon-80