Ebédelj velünk!

December 14-én mi főzzük neked az ebédet a Szimpla Háztáji Piacon, a Közös Láboson, ahol hétről hétre mindig más szervezet főz adományért. Tavasszal mi is bekerültünk a kiválasztottak közé, most pedig eljött a mi időnk! Ott leszel?

feh+ęr h+ítt+ęr-1

 

A slow food lesz a tematika, tehát termelői, szezonális, friss, tápanyagban és ízekben gazdag zöldségeket és egyebeket eszünk majd!

A menü

Ettél már krémlevest kelkáposztából és krumpliból? Mi sem! De hetek kísérletezése után megszületett az igazi téli átmelengető levesünk, ami illatos, tartalmas és izgalmas. A kardamom és a koriander felrázzák és könnyeddé teszik a zöldségek e szürke eminenciásait, és aki kéri, pirított szalonnakatonákat is kap. Pont erre van szükséged, egy hideg téli napon: felmelegít és feltölt energiával.

Főételnek sütőtökös-almás curryt készítünk, egy mosolygós és gömbölyű ételt, mint a két legfőbb alapanyaga. Az intenzív ízű és tápláló curry remek kiegészítője a párolt árpagyöngy. A meleg színek és karakteres illatok otthonos érzéssel vesznek körül.

Az ügy

200 adagot készítünk, amiket 12 körül kezdjük osztani, adományért cserébe. Az általad felajánlott adományból fedezzük az ebéd költségeit, és finanszírozzuk a jövő évi működésünk egy részét. Szóval kellesz ám! És megköszönjük, ha jössz.

A sztárvendég

Lesz anti-határidőnapló-simogató, azaz a MaMi naptárosokkal elvisszük neked az idei tél sztárját, hogy megnézhesd, és ha rendeltél, átvehesd! Ha marad még könyv, közösen, workshoposan be fogunk néhányat kötni.

04

A plusz

És ha már ott vagy, csomagold is be velünk a naptárt, vagy az egyéb karácsonyra szánt ajándékaidat! Ingyen csomagoló workshopot tart aSlowdekor csapata, parafadugó nyomdával készítünk csomagolópapírt és újságpapírból masnit a fenntarthatóság jegyében.

 dekor

További információkat az eseményről a Facebook oldalunkon találsz!
Várunk sok szeretettel!