Állj meg, csodálkozz rá, fedezd fel!

header_f

Valljuk, hogy Budapesten fel kell nézni, ha valami szépet szeretnénk látni. A város megismerésére a séta a legjobb módszer, hiszen a napi rohanásban nem vesszük észre a részleteket, pedig még az általunk ismert helyeken is mindig találkozhatunk újabb és újabb kincsekkel. A slow sétáinkon, melyeket az általunk 2014 tavaszán készített első budapesti slow térkép ihletett, körbejárjuk azokat az apró szigeteket, ahol feltöltődhetünk, és megtanulunk turistaként közlekedni a saját városunkban. A program során a slow filozófiáról is beszélgetünk és sokat játszunk.

 

Mitől más, mitől igazán slow ez a séta?

header_f2

A sétáink igazi városi séták, ahol mindenki megismerheti a városrészek történetét és jelenét. Mindezt nem csak elbeszélés, hanem sok játék formájában adjuk át a résztvevőknek. Nem hiszünk a tömeges sétáltatásban, a mennyiséget a minőségnek szenteljük alá, ezért egyszerre legfeljebb 20 emberrel sétálunk. Az igazi élményekben hiszünk, ezért arra biztatunk mindenkit, hogy tegye el a fényképezős telefonját, és nézze a saját szemével a szépségeket. A séták nem időre mennek, ezért ha valahol többet szeretnénk időzni, merengeni, megállunk. Kikapcsolunk, és beszélgetünk, megosztjuk a másikkal a kapcsolódó, kedves történeteinket, miközben felfedezzük a várost. A helyszínekhez kötődő történetek által így legközelebb már otthonosabban mozgunk a városunkban, és nagyobb gonddal tekintünk felé. A séta után tudni fogjuk, hova mehetünk, ha a hétköznapokban van fél óránk, hogy leüljünk két találkozó között vagy munka után. A slow szemléletet olyan témák átbeszélésével és megtapasztalásával hozzuk be, mint az éber jelenlét (mindfulness), a fenntarthatóság, a Dunához és az ivóvízhez való viszonyunk, a slow food étkezés, vagy a játék. A 3 útvonalon szervezett sétáinkon kinyitjuk az érzékeinket, és mentálisan is lassítunk, az együtt töltött idő alatt megismerjük egymást, és igazi közösséggé válunk. Ezek után nem meglepő, hogy  a beszélgetések sokszor folytatódnak a séta után.

 

Slow képeslap minden velünk sétálónak!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2014 júniusában a slow térképünk képeslap formájában is életrekelt magasnyomású technikával nyomtatva. Minden velünk sétálónak adunk belőle, hogy  a sétálás élménye mellett hazavihess egy slow részletet Budapestből… hogy a képeslapot teleírva másokkal is megoszthasd mindazt a jót, amit az együtt töltött pár órában velünk tapasztaltál. Nézd meg a képeslap születéséről készített egyedi hangulatú fotóinkat is!

 

Időpontok

2 0 1 6 .  S Z E P T E M B E R  1  7 .  ( s z o m b a t ) 1 5 : 0 0 :  V Í Z I V Á R O S I  S É T A

VÍZIVÁROS0917.JPG

A tavaly debütált és nagy sikerrel futó sétánkon a Várnegyed lábánál elterülő negyed titkos zugait járjuk be. A nagyjából 3 órás program során lépcsőkön mászunk fel, gyöngyszem házakat fedezünk fel, és a kilátásban gyönyörködünk, miközben sok-sok érdekességet osztunk meg veletek a környékről – mindezt a fenntarthatóság jegyében. Ugyanis az állomásokon nem csak a túravezető mesél, hanem játékos feladatokon keresztül különböző slow és zöld témákat érintünk, amelyekről ti is elmondhatjátok a gondolataitokat. Szeretjük, ha a séta egy közös beszélgetéssé alakul, és az élménymegosztásról is szól. A séta végén a budai hegyekben gyönyörködhetünk.

Gyere, ha szeretsz lépcsőkön felmászni és eldugott helyeket felfedezni, ha érdekel a Vár egy másik nézőpontból és ha nyitott vagy a közös beszélgetésre! További fotókat a sétáról itt tudsz nézni.

v

A VELÜNK SÉTÁLÓK EZT MONDTÁK:

“Nagyon örülünk, hogy részt vehettünk ezen a különleges sétán! Én 18 éves koromig a Naphegyen éltem, de csak a Vár nyugati, Naphegy felőli oldalát ismertem eddig alaposabban, a Duna felőli keleti oldal szinte teljesen ismeretlen volt! Remek volt az idegenvezetés, a játékokból sokat tanultunk – abszolút profi volt a séta minden szempontból!” /Balázs/

“Természetesen jártam korábban is a Fő utcában és a Várban is, de a kettő közötti tegnap bejárt területen még soha. A legkülönlegesebb számomra az az élmény volt, hogy teljesen új nézőpontról, új, szokatlan oldalról láthattuk a Mátyás templomot, a Halász Bástyát. Különleges élmény volt a Parlament látványa a lépcső tetejéről a szűk utcácskával szegélyezve. Köszönet a csoportvezetőnek a különleges élményért, az érdekes történetekért. Ősszel találkozunk.” /Ágnes/

“Nagyon jò hangulatù volt a Vizivàrosi tùra is, és a kis jàtékok is nagyon ötletesek voltak. Főleg, hogy a környezettudatossàg is bele lett szőve. Tényleg olyan helyszineket làttunk, amik mellett simàn elmegy az ember.” /Viki/

“A hangulat és a csapat összeérése a séta folyamán feltűnően fokozódott.” /Blanka és Marci/

“Milyen kár, hogy nem vagyok hamvas kamasz, most már tudnám, hol is kell romantikázni!!!” /Ági/

  

2 0 1 6 . O K T Ó B E R  2  2 .  ( s z o m b a t ) 1 5 : 0 0 : V Á R O S L I G E T I   S É T A  

VAROSLIGET_OKT22

A ligetet sok mindenre használjuk, és biztosan te is voltál már itt piknikezni, kutyát sétáltatni, gerillajógázni, tollasozni, görkorizni, sétálni vagy randizni. A Városliget azonban nemcsak egy szabadidős helyszín, története, és egészen elkülönülő részei és érdekességei vannak. A sétán szeretnénk átadni azt a szemléletet, hogy egy ekkora és ennyire magától értetődő területen is el lehet tölteni órákat a felfedezéssel, és hogy járjunk akárhányszor arra, mindig lesz mire rácsodálkozni.

A legújabb útvonalunkon nagyon sok közös játékkal, találós kérdésekkel készülünk, és kiderül, kik is a sétányok névadói, mi az a pesti fattyúnyelv és persze Slow témákról is beszélgetünk, mint a Cittaslow mozgalom, vagy a zöld környezet stresszmentesítő hatása. További fotókat a sétáról itt tudsz nézni.

 

A VELÜNK SÉTÁLÓK EZT MONDTÁK:

“Irtó jól éreztem magam első slow sétámon! A tudás, amit a feladatok során szereztem, és az érdekességek Zsófi történeteiből – ez volt az, ami a legjobban tetszett. Egy szépen kidolgozott, végiggondolt tematikát kaptam játékokkal és egy olyan különlegességgel, mint a kitérő a Kertembe, mindezt kedves mosollyal “tálalva” – ez számomra komplett egész volt, köszönöm szépen.” /Ági/
 v
 v
2 0 1 6 .  N O V E M B E R  1 9 .  ( s z o m b a t ) 1 5 : 0 0 :  K I S  B U D A I  S É T A

KISUBDAI_NOV19

Ez a rövid séta sok meglepetést tartogat, még azok számára is, akik a környéken élnek. A budai útvonalunkat nem a kilométerőrülteknek ajánljuk, hanem azoknak, akik a belváros szélén lévő budai utcácskákat, épületeket, parkokat beszélgetés, sztorizgatás és játék közben ismernék meg másképpen. A besétált útvonalon olyan helyszíneket láthatsz, amelyek jól ismertek, viszont érdekességeket, titkokat rejtenek. Veled együtt beleássuk magunkat a város történetébe, körbesétáljuk a slow helyeket apró részletek után kutatva, fogunk kóstolni inni- és ennivalót, és a megállókon megint csak a slow-ról beszélgetünk.

A régi töröknegyedben találkozunk és egy kis bevezetőt követően megmásszuk a közeli magaslatokat. Játszunk „building-spotting”-ot is, majd a sétát egy kedves közösségi térben bejezzük be egy slow food beszélgetéssel.  Gyere, ha szeretsz sétálni, játszani és beszélgetni hasonló szemléletű, tudatos emberekkel! További fotókat a sétáról itt tudsz nézni.

 

A VELÜNK SÉTÁLÓK EZT MONDTÁK:

“Nagyon tetszett az egész úgy ahogy volt. Sosem jártam még azon a környéken, nagyon tetszett minden, az útvonal is, és az is amiket Zsófi elmondott. Minden feladatot nagyon élveztem, bár a választ nem mindenre tudtam. Zsófi nagyon felkészült és kedves, barátságos személyiség! Remélem, hogy a következő túrán is részt vehetek majd, mert nagyon szeretnék!” /Ági/

Ismételten elismerésemet és hálás köszönetemet szeretném kifejezni a tegnapi nap élményeiért!
A mostani sétára már ismerősként készülhettem, nagyon jó volt újra látni az előző alkalom alatt megismert kedves arcokat és örülni az újonnan csatlakozóknak. Különleges érzés átélni, hogy a séta alkalmával, a beszélgetések és a játékok alatt hogyan tűnik el a korosztályi különbség és válunk mindannyian egy egységgé, akik boldogan adják át magukat annak a fajta életérzésnek, ahol lelassul a bennünket körbevevő környezet és benne mi magunk is. /Zoltán/
v
v

Árak, jelentkezés

  • 1 alkalmas sétajegy: 3 500 Ft, 14 éves kor alatt 1 800 Ft
  • őszi 3 alkalmas bérlet: 8 500 Ft (sétáinkra így 2 835 Ft/alkalomért tudsz jönni), 14 éves kor alatt 4 500 Ft

Jelentkezni ennek az űrlapnak a kitöltésével tudsz ››

A regisztrációd akkor lesz érvényes, ha azt e-mailben visszaigazoljuk. A jelentkezésedre igyekszünk 24 órán belül válaszolni. Egy sétára maximum 20 fő jelentkezését fogadjuk el. Túljelentkezés esetén várólistát indítunk. Ha várólistára kerülsz, legkésőbb 1 nappal a túra előtt értesítünk, ha mégis tudnál jönni. A jelentkezésedet lemondani legkésőbb 2 nappal a túra előtt tudod, e-mailben. Kérjük, jelezd, ha nem tudsz jönni, hogy a helyedet átadhassuk másnak! A fizetés a helyszínen történik. Ha lehetséges, készülj kis címletekkel! A 3 alkalmas őszi bérlet a 2016 szeptemberi, októberi és novemberi sétáinkra érvényes. A találkozás a túra előtt 10 perccel történik, a részletekről e-mailt küldünk 1 nappal a túra előtt. A túra megkezdése után nem tudjuk felvenni neked a telefont, kérjük, ne késs!

v

Ajándékozz slow sétát a szeretteidnek! 

png_setajegy_minta

Ha elhoznád magaddal a barátodat vagy barátnődet, vagy éppen családi szülinap közeleg, lepd meg a szeretteidet egy slow sétajeggyel! Nálunk egész évben tudsz névre szóló sétajegyet vásárolni,  csak írj nekünk a seta@slowbudapest.com e-mail címre!

v

Csapatépítőt szervezel?

csapatepito Céges igényekre szabott sétáinkat neked ajánljuk, ha unod már a hagyományos csapatépítőket, ha éppen nem pörgésre vágysz, és szeretnéd igazi, értékteremtő, közösségi élményben részesíteni a csapatodat. Árakért és további részletekért keress minket a seta@slowbudapest.com e-mail címen!

 

A VELÜNK SÉTÁLÓK EZT MONDTÁK:

Egy igazán különleges csapatépítő program volt a Kis Budai séta Zsófival. Külföldi kollégáim még hetekig emlegették a sétát és a játékokat: úgy gondolom pont megfelelő egyensúly volt az érdekes részletek és történetek, valamint a csend és lehetőség aközött, hogy megéljük és reflektáljunk a látottakra. Valóban úgy tudtunk együtt lenni, ahogy a munkában ritkán: ráérősen, egymásra figyelve, személyes történeteket megosztva. Minden ízében különleges élményt a Margitutcakilencben a Szatyorbolt házi finomságai tették teljessé. Jó szívvel ajánlom bárkinek, aki szeretné kicsit másképp megismerni a kollégáit, barátait. Köszönjük Zsófi! /Erdős Ivett – BARE International/

Köszünjük a különleges, lelassulós programot. Azt, hogy kiengedhettük a gyeplőt a kezünk közül és megendhettük magunknak a szemlélődést. A zeg-zugos kis budai utcákon turistásat játszhattunk, mi, “felnőtt, nagy gyerekek”. Még egyszer köszönet Slow stábjának! /Plaszkó Éva, FESTINA LENTE Kft./

“Köszönjük a programot, sok érdekes történetet hallottunk, Zsófi hihetetlen lelkes, kedves és türelmes vezetőnk volt. A kvíz játékok ötletesek voltak, nem csak a lexikális tudást igényelték. Meglepően kellemes hely volt a Margitutca9 is, még nem ismertük, sokáig beszélgettünk ott még, a csapatépítés jól sikerült. Szívesen vesszük a jövőben új programjaitok hírét.” /Dr. Szabó Éva, ONLEARN-TECH KFT./

 

A slow sétákat vezeti: Bittó Zsófi

zsofi

Bittó Zsófi a Fabulous Budapest vezetője, 7 éve foglalkozik túravezetéssel Budapesten, érti és érzi a várost. Szereti a nemzetközi társaságot és szeret beszélni, ezért választotta ezt a szakmát. Amikor elkezdett sétákat vezetni, rájött, hogy nem ismeri Budapestet, azóta mindennap tanul valami újat a városról. A vele készült interjúnkat itt olvashatod.

v    

Híreinkért iratkozz fel hírlevelünkre!

 Fotók: Biró Eszter, Pincési Orsolya, Kovács Petra, Sudár Györgyi, Krajcsó Nelli

v

4 válaszok
  1. Szigeti Andi says:

    Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy valamelyik séta útvonala teljesíthető esetleg babakocsival? ☺ Köszönöm, szép napot Andi

Trackbacks & Pingbacks

A hozzászólások nincsenek engedélyezve.