Pihenj meg! – slowEXPERIENCE workshop beszámolók

slowMIND – „A JELENÜNK AZ EGYETLEN IGAZI KINCSÜNK”

IMG_2328_webhez

 

A slowMIND workshopokon nem csak jelen lenni, figyelni, és persze lassulni tanultunk meg közösen, de rengeteg inspirációt is adtunk és kaptunk! Egy igazi közösségi élmény volt, ahol mindannyian rá ismertünk magunkra – egymásban.

Kiderült, hogy figyelmünk gyakran kalandozik a múlt, de főleg a bizonytalansággal teli jövő felé, és néha mindannyiunkkal előfordul, hogy az aggódás elhatalmasodik felettünk, és az agyunk rémtörténetek szövésébe kezd. Felismertük, hogy néha komplett korszakokat szalasztottunk el a jelenlét hiánya miatt, de arra is rájöttünk, hogy sosem késő elkezdeni hálával és kiváncsisággal a szívünkben élni. Kiderült az is, hogy a természet közelsége, a mozgás, egy jó beszélgetés, az olvasás vagy éppen a zene olyan kis jelen-oázisok az életünkben, ahova bármikor mehetünk, ha egy kis nyugalomra van szükségünk. Az elhangzottak után talán kicsit jobban figyelünk egymásra, és kevésbé arra, ami egy beszélgetés közben a mi fejünkben zajlik. Talán gyakrabban ülünk biciklire, és többször nézünk felfelé a házakra, jobban kapcsolódunk a környezetünkhöz.  De a legfontosabb talán az, hogy együtt töltöttünk két órát, közösségben, odafigyelésben, ahol a szívünk és az elménk is lelassulhatott, megnyugodhatott egy kicsit. Ha csak néha, de eszünkbe jut, hogy a jelenünk az egyetlen igazi kincsünk, ha egy-egy felismerés realizálódik a hétköznapokban, ha néha tudatosan emlékeztetjük magunkat, hogy ez az, már a világot adtuk egymásnak. 🙂

A résztvevőink ezt mondták a workshopról:

“Még mindig érzem azt a feltöltődést. amit akkor és ott kaptam. Nem is emlékszem, hogy egy csoportos foglalkozás alkalmával tapasztaltam-e valaha ilyen őszinte és támogató légkört. A végén azt éreztem, hogy olyan jó lenne ezekkel az emberekkel egy hét múlva újra találkozni és tovább beszélgetni a tapasztalatainkról, kérdéseinkről stb. A szívembe zártam kis csapatunkat.” (Melinda)

 

További információk az óráról, illetve jelentkezés:

https://slowbudapest.com/slowmind/

 

slowMOVE – „A TALPUNK ALATT ÉREZTÜK A FÖLDET”

IMG_1820-001_webre

 

A slowMOVE egy tudatos válasz a felgyorsult, néhol kiüresedett, mókuskerékben pörgő, kontroll nélküli életre! Kint a szabadban, a Margit-szigeten, talpunk alatt érezve a földet, belélegezve a friss levegőt, hallgatva a madarak csicsergését és figyelve saját testünkre tettünk egy lépést a stresszmentes életért. Ezúton is köszönöm mindenkinek, akivel együtt mozoghattunk!

Miért pont a bodyART-ot választottuk?

A bodyART egy funkcionális tréning, ami a teljes test edzésére fókuszál. A jin-jang kettősségére épít, erősítés, nyújtás, feszültség-relaxáció. Ugyanez a kettősség figyelhető meg az életünkben is: belégzés-kilégzés, nappal-éjszaka, jó-rossz, szomorú-vidám. A bodyART tréning segíti az állóképességünk javítását, energiával tölt fel, formálja az alakunkat, ugyanakkor segíti a változáshoz való alkalmazkodásunkat is, elfogadni az élet körforgását, a jelen pillanat eseményeit. A slowMOVE keretében megszerezhető tudást, tapasztalást beépítheted a mindennapi rutinjaidba. Ez a folyamatot segítjük útmutatókkal is, mint például az első órán kiosztott Jó reggelt! kiadványunk, amivel a hatásos, feltöltő reggeli felkészülésben segítünk. Így az első 4 alkalmon részt vevők hasznos tippekkel, ötletekkel gazdagodhatnak, hogyan töltsék békésen, nyugodton mindennapjukat.

A résztvevőink ezt mondták az óráról:

“A SlowMove program igazi frissítő élmény. Mezítláb a fűben, szabad ég alatt mozogtunk, miközben a nap lefelé, az energiszintünk pedig felfelé ment. A stresszt elűzte, cserébe hosszú időre jókedvet és frissességet adott. Annyira jól kiszakít a hétköznapokból, hogy mindenkinek ki kellene próbálnia!” (Alexandra)

 

Ha kedvet kaptál, szeretnéd megismerni a határaidat, kialakítani testtudatodat, energetizálni magadat, akkor várunk szeretettel minden szerdán 18:15-kor a szökőkútnál. 🙂

 

További információk az óráról, illetve jelentkezés:

https://slowbudapest.com/slowmove/

 

slowDIY – „4R: REUSE, RECYCLE, REDUCE & REPAIR”

10_webhez

 

Múlt szombaton megtartottuk az első slowDIY nyári dekor workshopunkat a MÜSZIben. A hosszas előkészületek után a 3 órás workshop gyorsan elrepült és nagyon jó élmény volt volt.

Szerettük volna, ha a résztvevők a szezonális dekorkészítés mellett bepillantást nyernek a slow design rejtelmeibe, ezért a közös alkotást egy rövid beszélgetéssel kezdtük, ahol a mozgalommal és a slow life-al is ismerkedtünk. Szóba került többek között a slow design tervezői gondolkodásmódjának lényegét összefogó rövidítés, a 4R – Reuse, Recycle, Reduce és Repair, amit mi magunk is alkalmazhatunk az élet minden területén, ha beépítjük a mindennapjainkba. Tartottunk egy kis inspirációs vetítést is, hogy mindenki ráhangolódhasson a nyári hangulatra, a borozgatós estékre a szabadban, sütögetős hétvégékre a kertben, ahol szóba kerültek a trendek és dekor tippeket is adtunk.

 

Ezután belevágtunk az alkotásba, és néhány technika bemutatását követően mindenki hozzálátott az asztali futók, szélfogók, mécsestartók, zászlófüzérek, legyezők és pompomok elkészítéséhez. Legnagyobb örömünkre sok különleges és egyedi kreáció született, amit reméljük, hogy hasznátok majd a nyár folyamán egy fröccsözős, teraszon ejtőzős összejövetel alkalmával.

 

Mindeközben kicsit megismertük egymást, ettünk-ittunk- beszélgettünk, töltődtünk. Én például megtudtam, hogy terjed egy szobanövény trend, a kokedama, azaz a japán mohalabda, amit lógva tárolhatunk a lakásban virágcserép nélkül. Megint egy új kísérlet arra, hogy a városi ember kicsit közelebb hozza a lakókörnyezetéhez a természetet. Hát többek között ezért is szuper új arcokat megismerni, mert mindig tudunk egymásnak újat mondani. 🙂 A résztvevőink ezt írták minderről:

“Frappánsan összerakott program volt, köszönöm az élményt, nagyon jól éreztem magam, és máskor is szívesen tartanék Veletek!” (Edina)

“Szép, jó, öröm!” (Andrea)

A héten tartjuk a papírvirág készítő workshopot, ahol olyan virágokat készítünk, amiket esküvőkre sok féleképpen fel lehet használni és elkezdtük az augusztus-szerptemberi workshopok előkészületetit is.

 

Szeretnénk egy workshopot kicsiknek és nagyoknak egyaránt az iskolai előkészületekhez. Egy füzet és tankönyvcsomagoló workshop, ahol együtt alkothatunk a gyerekekkel és közben a szülők is jól érzik magukat félretéve az iskolakezdéssel járó stresszt. Készülünk továbbá egy fenntartható otthon workhoppal, ahol a rendszerezésen és a mindennapi apróságokon, kacatokon lesz a hangsúly, amiket néhány praktikus tárgy segítségével hosszútávon átláthatóbbá, kezelhetőbbé tehetünk a túlzsúfolt világunkban.

 

További információk az óráról, illetve jelentkezés:

https://slowbudapest.com/slowdiy/

 

 

1 válasz

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] SlowEXPERIENCE workshopok, amelyek a testmozgásra, művészetekre és egyéb szabadidős slow programokra hívják fel a figyelmünket. […]

A hozzászólások nincsenek engedélyezve.